Wat is Ayurveda?

Ayur = leven

Veda = kennis

 

Ayurveda is "de kennis van het leven"

 

Ayurveda is een eeuwenoude natuurlijke geneesmethode die ook in de moderne tijd nog springlevend is. Ayurveda werkt met een diversiteit aan kruiden en mineralen, reinigende kuren, massages met speciale warme voedende olieën, yoga, meditatie, lifestyle en voedingsadviezen. 

Ayurveda onderscheidt mensen met verschillende lichaamsconstituties, die bij een zelfde klacht soms andere behandelingen behoeven. Deze verschillende lichaamsconstituties zijn de 3 bio-energieën Kapha (bestaande uit het element aarde en water), Vata (lucht en ether) en Pitta (water en vuur)

Ayurveda heeft een diepgaand begrip van gezondheid en ziekte. Het doel is om het natuurlijke evenwicht te herstellen en gezondheid en welzijn te brengen aan de mens in zijn geheel; op geestelijk, lichamelijk en spiritueel niveau.

Ayurveda is hiermee een holistische en preventieve geneeskunde. De behandelingsmethoden zijn aangepast aan de individuele cliënt, dat wil zeggen aan zijn of haar constitutie en achtergronden.

Heb je klachten, zit je niet lekker in je vel, wil je je fitter voelen of wil je gewoon eens weten hoe het zit met die 3 dosha's: Kapha, Vata, Pitta en wat Ayurveda voor jou kan betekenen? Ik kijk graag met je mee.

Je hebt hiervoor keuze uit een 3- tal pakketten:

Champisage (= sanskriet voor hoofdmassage). Eenvoudig en meest laagdrempelige pakket voor als je kennis wilt maken met Ayurveda. 

Tri Dosha (= sanskriet voor de 3 dosha's, bio-energieën). Met dit pakket gaan we wat meer de verdieping in. 

Dhanvantari (= God van Ayurveda) Uitgebreider pakket met begeleiding en yogales op maat.