Huis tuin en keuken yoga voor drukke moeders (en vaders)!

Misschien herken je dit wel;

’s morgens kinderen mobiliseren en ervoor zorgen dat ze met een verantwoord ontbijt achter de kiezen de deur uit gaan, vervolgens zelf naar kantoor om daar de mails door te spitten en af te handelen.

Eenmaal afgewerkt begint de estafette  langs supermarkt, school, sportclubjes, speelafspraken en tussendoor stop je nog een wasje in de wasmachine, stofzuigt het huis en ruimt de boel op.

’s Avonds wil je ook weer een voedzame maal op tafel hebben staan, moet er nog van alles geregeld worden voor het een en het ander, bel je die vriend(in) nog even en partner-lief wil ook graag nog wat aandacht.

Waar haal je dan tussen al dat multi tasken in hemelsnaam de tijd vandaan om yoga te doen?? Een aantal tips!

 

Inhoud  
1 Sta een kwartier eerder op dan de rest
2 Tadasana op het schoolplein
3 Uttanasana als tussendoortje
4 Kids in bad, tijd voor balans
5 Betrek je kinderen bij je Yoga

 

Sta een kwartier eerder op dan de rest

Je hebt dan voldoende tijd voor een aantal zonnegroeten, ochtend yoga of meditatie. Zo begin je de dag met tijd voor jezelf en start je vanuit een rust moment.

Tadasana op het schoolplein

Al wachtende op je koters bij school of in de rij bij de supermarkt kan heel goed gecombineerd worden met Tadasana.

Je zou ook eens kunnen kijken of je in deze momenten je  bewust kunt zijn van je ademhaling. Kijk eens of je een aantal keer diep kunt doorademen naar je onderbuik.

Uttanasana als tussendoortje

Thuis bezig zijnde kun je dit overal tussendoor doen, bij het opruimen van de was, het koken of het verschonen van de kattebak.

Maak jezelf een paar keer lang, kom op je tenen, strek je op en kom door in Utanasana. Ontspan een aantal ademhalingen en kom dan langzaam wervel voor wervel omhoog. Je rug zal je hier dankbaar voor zijn.

Kids in bad, tijd voor balans

Terwijl je kinderen heerlijk badderen en jij toch bij hen in de buurt  wilt zijn om ze met een oog in de gaten te houden is het een mooie uitdaging om een balanshouding aan te nemen. De boom of een adelaar kunnen prima op deze momenten.

Betrek je kinderen bij je Yoga

Pak het niet te serieus aan maar je zou wat houdingen voor kunnen doen en vragen of ze dit ook willen proberen.

Vertel ondertussen waar ze op zouden kunnen letten en wat ze moeten doen om in de houding te komen.

Plezier verzekerd!

Mijn oudste zoon stond zonder dat hij het zelf wist al regelmatig in de Pauw al was dat voor hem een breakdance –move.

Nu is het bijna dagelijkse kost voor hem en probeert hij zijn grens steeds te verleggen in de tijd dat hij in de houding staat.

Is dit allemaal toch lastig? Er is vast wel een yogaschool in jou buurt waar je een uurtje per week een yogales kunt volgen! Gun jezelf die tijd. Als je goed voor jezelf zorgt heeft dat zijn weerslag op jou gezin!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.