Go with the float

Go with the float

 

Met mijn Pitta-Kapha pakruti is het een uitdaging om met name Pitta in balans te houden. Door meditatie, yoga (Nidra), geen intellectuele prikkels na 20.00u, op te letten met guilty pleasures als koffie, alcohol, chocolade en tomaten is het steeds balanceren en bijstellen.

Ook wil mijn Pitta stuk graag alles plannen maar door Ayurveda heb ik inmiddels geleerd dat het heel fijn kan zijn om dingen open te laten zodat er ruimte komt. Ruimte voor onverwachte dingen. Zoals Mooji zegt: “Leave some empty pages so God can write a little” of terwijl, Go with the flow.

 

Zo kwam onverwacht ook de mogelijkheid voorbij om te floaten. Ik had hier nog nooit van gehoord, maar zoals een betaamde Pitta sta ik altijd open voor wat nieuws.

 

“Floaten is gewichtsloos drijven in magnesium. Een bijzonder rustgevende ervaring die niet alleen ontspant en ontstresst maar ook een energy-boost geeft en vele positieve effecten heeft op je algehele gezondheid.

Floaten laat spieren ontspannen, het ontstresst door de afwezigheid van prikkels en het helpt bij (chronische) pijnklachten en blessures. Daarnaast helpt het tegen depressie en angst. 1 uur floaten heeft hetzelfde effect als 5 uur slaap”

 

Lees ik op de website van het wellness centre. Aha, dus naast Pitta klinkt het ook als een waardevolle beleving voor een Vata disbalans (waar we in onze Vata maatschappij bijna allemaal last van hebben) dus let's go for a float!

 

In het warme water in de afgesloten cabine voel ik me helemaal afschakelen van de buitenwereld. Door dat er geen prikkels van buiten af zijn merk ik dat er ruimte komt om mijn belevingen van de afgelopen tijd te verteren. Wat je volgens de Ayurvedische visie niet kunt verteren wordt omgezet in ama of sticky stuff (=geestelijk ama). Zelfs gebeurtenissen van jaren terug die nooit heel belangrijk leken, passeren de revue. Ik geef me zoveel mogelijk over aan de ontspanning en aan het niets hoeven. Adem door een paar weerstand momentjes heen “hoe lang nog?” en concentreer me op mijn algehele ademhaling. Ik voel me tijdloos, gewichtloos en ben mijn oriëntatiegevoel met momenten helemaal kwijt. Na een tijd blijkt het uur om te zijn want ik voel dat het bad aan het leeg lopen is. Ik moet weer even aankomen op de plek waar ik ben.

 

Het floaten was voor mij een beetje vergelijkbaar met een lange yoga Nidra of meditatie. Met als voordeel dat je met je huid 30x zoveel magnesium opneemt dan één supplement. Ik weet uit ervaring dat mijn lichaam het goed doet op wat extra magnesium. En inderdaad, de nacht die volgde was kort maar mijn energie level de ochtend erna top!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.