Ode aan Ashwagandha!

Ode aan Ashwagandha, de koning der kruiden!

 

Het voelt alsof er geroddeld wordt over een goede vriend en ik vind dat je goede vrienden dient te helpen en te ondersteunen wanneer dat nodig is. Ik wil hiermee dan ook mijn eerbetoon uitspreken over het Goddelijke kruid Ashwagandha.

 

Ik zie hoeveel positieve uitwerkingen dit kruid heeft en hij verdient het absoluut niet om als levensgevaarlijk neergezet te worden. Vaak is het dat men uit angst of jaloezie kwaad spreekt over iemand. Mijn vermoeden is dat dat hier niet anders is.

 

Ashwagandha, de prachtige naam alleen al, maakt dat je meer over hem wilt weten en toenadering zoekt. In een enkel geval (wanneer jij bijvoorbeeld veel zwaarte in je hebt of last hebt van je schildklier) vind hij dat geen goed idee maar in de meeste gevallen zal hij positief op jou toenadering reageren. Hij wordt niet voor niets binnen de Ayurvedische geneeskunde, al spreek ik zelf liever over gezondheidskunde, al eeuwen ingezet en gezien als de koning der kruiden.

 

Hij zal je helpen beter om te leren gaan met stressvolle situaties en door zijn zwaarte leert hij je gronden. Wanneer je slaapproblemen hebt, zal hij er samen met een snufje nootmuskaat en warme melk alles aan doen dat jij als een roosje kunt slapen. Hij wil graag dat jij je overdag energiek en fit voelt en vaak zorgt hij daardoor dat jij meer uithoudingsvermogen hebt. Ook ondersteund hij jou in het opbouwen van je spieren. Hij zal zijn best doen om je jong en vitaal te houden.

 

Ashwagandha heet niet voor niet de koning der kruiden want Ashwagandha zal jou, als jij een man bent, ondersteunen in het gezond houden van jouw mannelijke hormonen. Hij zal je helpen je testosteron te verhogen wat heel wenselijk kan zijn wanneer jij samen met je vrouwelijke partner een babywens hebt. Hij ondersteund ook de toename van je spermakwaliteit. En hoe fijn is het dat hij ook een hele positieve uitwerking heeft op jouw libido en stamina. Het is dan ook heel goed mogelijk dat hij je beste vriend is tussen de lakens en zijn Goddelijkheid op jou overbrengt ;)

 

Gebruik hem een paar maanden dagelijks in een poedervorm in je shake of bij je havermoutpap. Niet iedereen vind zijn bittere smaak even lekker. Je kunt hem dan ook in capsulevorm kopen of zelf capsules maken. En zoals in elke gezonde vriendschap, laat hem ook weer even een tijdje los om eventueel later de band weer op te bouwen wanneer dat nodig is.

 

Ashwagandha, de koning der kruiden. Een titel die hem waardig is.

 

En zo hebben we ook een koningin der kruiden; Shatavari. Binnenkort meer hierover!